Module 3
Week 1.
Offloading
Afsluiting week 1
Week 2.
Neurologie
Neuropathie
Neuropathische athropathie
Iatrogene schade
Afsluiting week 2
Week 3.
Auto-immuunziekten
Pijn en pijn beleving
Afsluiting week 3
Week 4.
Integratie inhoudelijke kennis in de zorgmodule
Afsluiting module 3
Einde scholing Zorgmodule Preventie Voetulcera

Introductie module 3

Welkom bij de laatste module van de scholing. U heeft module 1 en 2 al succesvol doorlopen en verwachten dat u ook deze derde en laatste module weer veel kennis op zult doen. We zullen deze module starten met Michel Boerrigter met de ‘why’ van de preventieve voetzorg. Vervolgens zullen we u onderdompelen in de laatste inzichten rondom offloading waarbij Sicco Bus en Jaap van Netten u meenemen in de laatste stand van de wetenschap en orthopedisch schoentechnoloog Han Heetkamp in de praktische aspecten en de rol van de orthopedisch schoentechnoloog in de nieuwe zorgmodule.

In de tweede week van module 3 gaat neuroloog Jan Prick dieper in op de vormen van neuropathie en zullen we met dermatoloog Annemie Galimont-Collen de gevolgen van oncologische behandelmogelijkheden bespreken. Leonie Rosien neemt u mee in de laatste inzichten over de Charcot voet.

In de derde week zullen we met reumatoloog Anne Schouffoer het hebben over reumatische aandoeningen met invloed op de huid. En professor Jo Nijs neemt ons mee in de nieuwste inzichten rondom pijn en pijnbeleving.

We zullen de module afsluiten met Kayleigh van Amelsfort en Michel Boerrigter die nogmaals de koppeling maken met de zorgmodule ter afsluiting.