FAQ

Over de e-learning

Ben ik verplicht deze e-learning te volgen?
Nee, je bent niet verplicht tot het volgen van deze e-learning.

Dit weet ik toch allemaal al?
Wij garanderen je dat er veel nieuwe kennis behandeld gaat worden en je zeker iets nieuws gaat leren. Ook als je al 30 jaar podotherapeut bent!

Waarom zou ik deze e-learning volgen?
Omdat je als professioneel leider in de voetgezondheidszorg goed onderbouwd je therapie/wondzorg/preventieve geneeskundige voetzorg wilt uitvoeren conform de laatste stand van de wetenschap.

Moet ik diabetespodotherapeut zijn om deze e-learning te kunnen volgen?
Nee, er wordt uitgegaan van het instapniveau van een BSc Podotherapeut.

Ik lever geen basisverzekerde voetzorg. Is deze e-learning ook interessant voor mij?
Zeker! In de e-learning wordt dieper ingegaan op verschillende componenten die ook in de praktijk bruikbaar zijn, buiten de basisverzekerde voetzorg om.

Hoe lang kan ik over de gehele e-learning doen?
Als je je inschrijft en betaald hebt, krijg je direct toegang tot de e-learning. Je mag vervolgens 365 dagen doen over het afronden van de drie modules. Na 365 dagen sluit de scholing automatisch en heb je geen toegang meer.

Wanneer start module 3?
In Module 3 staat de koppeling met de Zorgmodule Preventie Voetulcera 2024 centraal. Op dit moment zijn we hard aan het werken aan deze module. Wij verwachten dat module 3 begin juli 2024 geheel klaar is en door jou gevolgd kan worden.

Wat is blended learning?
Dit betekent dat de scholing bestaat uit een online gedeelte en een fysiek gedeelte. Het online stuk is te volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Het fysieke gedeelte bestaat uit één dag waarbij er lezingen en workshops worden georganiseerd. In deze scholing wordt je wekelijks uitgedaagd om interessante lezingen te bekijken, relevante literatuur te lezen en de nieuwste richtlijnen te bestuderen.

Door wie is deze e-learning ontwikkeld?
Deze e-learning is ontwikkeld door Stichting Podotherapie Nederland onder de vlag van de NVvP Academy. Voormalig NVvP- bestuurslid Donja Lansink is kartrekker van de e-learning en heeft veel (onbezoldigd) gedaan voor deze e-learning.

Op basis van wat is deze scholing ontwikkeld?
Voor deze e-learning is een eindtermen document opgesteld op basis waarvan de scholing is ontwikkeld. De eindtermen zijn opgesteld volgens de piramide van Miller.

Wordt mijn kennis getoetst?
Na iedere week volgt er een eindquiz en na iedere module volgt er een eindtoets waarbij de opgedane kennis wordt getest.

Financiële / administratieve vragen

Waarom moet ik betalen voor deze e-learning?
Het ontwikkelen van een scholing kost veel geld. Je betaling wordt o.a. gebruikt om de softwarematige kosten te dekken en de onkosten van de externe sprekers te vergoeden.

Kan ik losse modules volgen en per module betalen?
Je kunt uitsluitend de gehele e-learning bestaande uit 3 modules afnemen. Aan het eind van module 3 ontvang je een certificaat waarop staat dat je de gehele scholing doorlopen hebt.

Waarom kan ik alleen via iDeal betalen?
Na ontvangst van je iDeal betaling, wordt automatisch een account aangemaakt waarmee je direct kunt inloggen in de e-learning.
Dit is helaas alleen mogelijk als de betaling direct bij inschrijving voldaan wordt. Om deze reden is het niet mogelijk om de betaling handmatig per bank over te boeken. Wanneer meer dan vijf podotherapeuten binnen een praktijk de e-learning willen afnemen, kan de betaling per factuur voldaan worden. Neem hiervoor contact met ons op: spn@podotherapie.nl

Kan ik na betaling nog afzien van de e-learning?
Na betaling krijgt je direct toegang tot het online trainingsmateriaal.
Om deze reden zijn annuleringen en restituties voor online trainingen en digitale producten helaas niet mogelijk.

Waar kan ik de factuur downloaden?
Ga naar je persoonlijke dashboard vanuit de bevestigingsmail die je ontvangen hebt of via de website (www.podoscholing.nl en klik rechts bovenin op ‘Inloggen’ en vervolgens op ‘Mijn Dashboard’). Klik bij ‘Bestelhistorie’ op je betaling. In het volgende scherm zie je een blauwe knop ‘Download Receipt/Invoice’. Klik hierop en vervolgens kun je kiezen of je de factuur wilt downloaden of afdrukken.

Accreditatie

Krijg ik accreditatiepunten?
Ja, er is accreditatie aangevraagd bij Stichting ADAP. Aan module 1 zijn 17 accreditatiepunten toegekend en aan module 2 zijn 21 accreditatiepunten toegekend. Voor module 3 loopt de accreditatie aanvraag nog. Na het afronden van de gehele scholing zullen de punten toegekend worden.

Ik ben podotherapeut en geen lid van de NVvP, kan ik deze e-learning ook volgen?
Als niet-NVvP lid kan je tegen een meerprijs deelnemen aan deze e-learning, mits je podotherapeut bent. Voor meer informatie mail naar ledenservice@podotherapie.nl

Welke paramedische competenties zijn toebedeeld zijn aan de e-learning Preventie Voetulcera (voor IPO)?
Paramedisch handelen 80%, Kennis en Wetenschap 20%.

Fysieke bijeenkomst

De fysieke bijeenkomsten van week 3 van Module 1 van de e-learning Zorgmodule Preventie Voetulcera 2024, gepland op 10 juni en 17 september, zullen niet doorgaan zoals oorspronkelijk gepland. 

In plaats daarvan bieden we de mogelijkheid om deze sessie via een online presentatie te volgen. Deze keuze is gemaakt vanwege de vele verzoeken vanuit leden om deze bijeenkomst online te organiseren. We weten dat iedereen een drukke agenda heeft en komen daarom graag aan deze wens vanuit het veld tegemoet. 

Deze wijziging biedt u de kans om de scholing volledig in uw eigen tempo te volgen, waardoor u minder tijd kwijt bent aan bijvoorbeeld reistijd en meer tijd overhoudt in uw toch al overvolle agenda. We hopen dat deze flexibiliteit u zal helpen om de e-learning succesvol af te ronden. De online variant wordt binnenkort opgenomen. Zodra deze in de e-learning beschikbaar is, zullen we dit kenbaar maken.

De reeds geplande fysieke incompany bijeenkomsten bij Podotherapie Hermanns gaan vooralsnog wel door.

Technische vragen

Hoe kan ik inloggen in de scholing?
Ga naar www.podoscholing.nl en klik in het menu rechts bovenaan op Inloggen. Vervolgens kun je inloggen met het opgegeven e-mailadres en wachtwoord.

Ik weet mijn wachtwoord niet meer.
Ga naar www.podoscholing.nl en klik in het menu rechts bovenaan op Inloggen. Vervolgens zie je het inlogscherm. Klink onderaan op ‘wachtwoord vergeten’ om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

Ik krijg de foutmelding: ‘Your account has exceeded the maximum concurrent logins’.
De e-learning is beveiligd tegen meermaals inloggen onder hetzelfde account. Sluit alle schermen en browsers op al je devices waarop je onlangs geprobeerd hebt in te loggen en start je device opnieuw op. Nu kan je opnieuw inloggen.

Ik krijg de foutmelding: ‘There is no account with that username or emailaddress’.
Deze foutmelding kan meerdere redenen hebben:

  • Je hebt je niet ingeschreven voor de e-learning en/of de betaling is niet geslaagd. Oplossing: schrijf je alsnog in en voltooi de betaling.
  • Je hebt je ingeschreven met een andere gebruikersnaam of e-mailadres. Indien je niet meer weet met welke gegevens je jezelf inschreven hebt, neem contact op met ledenservice@podotherapie.nl. Wij kijken dit graag voor je na.