Introductie in module 2
Arteriële insufficiëntie
Afsluiting week 1
Introductie week 2
Veneuze insufficiëntie
Afsluiting week 2
Introductie week 3
De nier en nierfunctiestoornissen
Bloeddruk
Glucose
Afsluiting week 3
Introductie week 4
Dermadromen
Afsluiting week 4
Afsluiting module 2

Doelen week 1 module 2

Weten hoeDe podotherapeut onderscheidt macroangiopathie van microangiopathie.
Weten hoeDe podotherapeut indiceert aanvullende vaatdiagnostiek.
WetenDe podotherapeut benoemt de 5 stappen van hemostase.
WetenDe podotherapeut benoemt de processen voor de fysiologische stollingsremming.
Weten hoeDe podotherapeut relateert bloedstollingsproblematiek aan de 5 stappen van hemostase. (denkend aan oa. de verschillende vormen van hemofilie en trombofilie)
Weten hoeDe podotherapeut relateert een afwijkende erythrocytvorm aan de vergrote kans op voetulcera (denkend aan oa. sikkelcelziekte)
WetenDe podotherapeut benoemt de werking van trombocytenaggregatieremmers.
WetenDe podotherapeut benoemt de werking van anti-coagulantia.
Weten hoeDe podotherapeut licht de pathofysiologie achter het ontstaan van de verschillende huid- en nagelafwijkingen bij arteriële aandoeningen toe 1+2.
Weten hoeDe podotherapeut onderscheidt de klinische presentatie van de verschillende huid- en nagelafwijkingen bij vaatlijden 1+2.
Weten hoeDe podotherapeut relateert de gevolgen van arteriële aandoeningen aan de kwaliteit van het huidweefsel en het ontstaan van wonden.
Weten hoeDe podotherapeut relateert de behandelmogelijkheden voor de verschillende huid- en nagelafwijkingen bij vaatlijden aan de mogelijke (preventieve) behandelmogelijkheden binnen en buiten het podotherapeutisch domein 1+2.

1 Huid:     Arterieel: artherosclerose, vasculitis (bij reumatoide arthritis en inflammatoire bindweefselziekten als systemische lupus erythematodes en systemische sclerose), Fenomeen van Raynaud, Perniosis, Acrecyanoseulceratie, trombose, thromboflebitis, trombangiitis obliterans (ziekte van Bürger), blauwe tenen syndroom, necrose en gangreen.

2 Nagel:    Onychohypertrofie, onychogryfose en subunguale hyperkeratose